Skip to main content

Kosten eigen klantenservice team

Wanneer je een eigen (inhouse) klantenservice inricht heb je te maken met kantoorkosten, verzekeringen en managementkosten. De administratie van salaris en uren moet ook gedaan worden. Denk ook aan de sociale lasten van klantenservice personeel. Bijvoorbeeld wanneer zij overuren maken, ’s avonds en in het weekend werken. Bij sommige CAO’s moet je dan 200% salaris betalen.

Besparen met klantenservice uitbesteden

Het fijne van uitbesteden is dat je een overzichtelijk kostenplaatje krijgt. Naast controle op kosten, bespaart dit in veel gevallen ook enorm. Reken ook mee dat je geen tijd meer kwijt bent aan het beheren en opleiden van je klantenservice medewerkers. Loonkosten van een manager die gemiddeld 45 euro per uur kost, heb je er al snel uit wanneer je kiest voor uitbesteden.

Kies de juiste software

Belangrijk is het kiezen van juiste software voor het afhandelen van klantcontact. Denk aan een goed CRM-systeem, zoals Zendesk. Hierin kunnen klantenservice medewerkers aantekeningen maken over afspraken die met een klant gemaakt zijn. Medewerkers kunnen elkaar hierdoor goed afwisselen, doordat ze precies waar een vorig gesprek over is gegaan. Dat zorgt ervoor dat je klantenservice meteen in kunnen spelen op de behoefte van een klant en deze sneller op weg kunnen helpen. Zo voorkom je irritaties bij klanten en creëer je meteen efficiënt klantcontact.

Transparant kosten model

Wij geven de voorkeur aan een transparant en overzichtelijk kostenplaatje. Bij ons kun je kiezen of je per gesprek of per uur wilt betalen. We gaan met jou om de tafel om te kijken hoe wij je kunnen helpen om je zakelijke doelen te behalen. Onszelf terugverdienen is altijd het uitgangspunt. Zo wordt klantenservice van een kostenpost, een investering! Wij promoten het gedachtengoed dat goede klantenservice een belangrijke waardepropositie in klantervaring is.